Wednesday, May 4, 2011

rezeki hari lahir(sold)

salam,
harini SP nak bercerita sikit sempena hari lahir SP
tadi masa nak ajak berbual dgn otai serama dlm fb
saya paste satu link mengenai ayam ini. ayam ini pernah di offer kepada rakan2 yang lain dgn harga yg rendah tp semuanya mahu selam2 belaka. sambung balik cerita tadi, lepas SP beritahu darimana SP beli terus rakan tersebut buka harga. SP katakan SP beli rm400 dan SP buka rm400 jugalah dan dengan sepantas kilat beliau terkejut dan menawarkan harga rm600. murah sungguh rezeki pada hari ini untuk SP dan harap juga hari2 yang berikutnya.
mungkin itulah penangan baka. ayam ini akan berlepas ke terengganu semula dan SP sangat teruja untuk melihat anak cicit bapa tersebut. tapi dalam fikiran SP rakan SP ni bukanlah yg inginkan anak instant atau buat anak terus jadi.

Sejarah ayam ini asalnya dihantar menggunakan bas. Ada 3ekor. 2jantan 1 betina. Kemudian dengan izin tuan asalnya SP jual pada peminat serama yang tinggal di Bayan Lepas. Tak tahulah anak-anak ayam tersebut sekadar boleh tahan atau WOW bila kita tgk. Dan yang dalam gambar tersebut akan pulang ke negeri asalnya terengganu. Yang betina tu pula??????????????

*SP ada pesan kalau tak berkenan ayam ini boleh hantar semula dalam 2-3 hari ni kerana duit yang orang keluarkan utk beli ayam bukanlah turun dari langit.

No comments:

Post a Comment